Александър Димитров: Причините за загубата са много дълбоки

снимка: Булфото

Селекционерът на националния отбор за юноши до 19 години Александър Димитров бе изключително разочарован от драматичната загуба от Украйна във втория мач на "лъвчетата" от Европейското първенство в Унгария.

България допусна неприятно поражение с 0:1 след дузпа в края, а през първата част и нашия тим можеше да вкара попадение от 11-метров наказателен удар, но Антонио Вутов пропусна.

Според Димитров загубата е несправедлива, а тимът на България не е бил надигран от своя съперник.

"Несправедлива загуба. Кажете ми един компонент, по който Украйна ни надигра. За първи път виждам подобна загуба. Причините са много дълбоки, един ден може би ще ги кажа, сега ги премълчавам и пазя поведение, а рефлектира върху мен и отбора на България. Трябва да се кажат и да се изкрещят причините, защото сега критиците ще се обърнат срещу мен и отбора.

Не можем да се оправдаваме само с пропуснатите положения. Сега трябва да възстановим момчетата, да ги вдигнем. Защото една победа срещу Сърбия, ще ни осигури участие на Световното първенство“, заяви Димитров след мача.

„Не искам да се търсят интриги, вие ги знаете и ги анализирате много по-добре от мене. Замислете се какво става дълбоко в нашата къщичка, как растат тези деца, как се изграждат", добави той.

„Всички много желаехме победата. Разбира се, че има неща от които съм недоволен, въпреки че мисля, че украинците нямаха нито едно положение. Ние ги превъзхождахме. Сърбия е изключително силен отбор. Знаете, че те продават своите футболисти на по 17 години“, каза още специалистът.

„Имам претенции и за дузпата им, от мястото, от което гледах... но след като съдията я е дал. Това е. Те не я вкараха и се видя, че ни е бавна реакцията, удари се в гредата, а нямаше кой да я избие.

Имахме няколко изпълнителя, определени да бият нашата дузпа. Който се чувства най-добре и срещу когото не е извършено нарушението, той трябваше да я бие. Все пак Вутов вкара на Италия, затова му имах доверие. Фаулираният беше Колев, а другият определен беше Радослав Цонев. Сега вече съжалявам, че не е бил Радослав“, завърши Александър Димитров.