Треньорът на Тайсън Фюри: Първо Пулев, после Кличко

Въпреки някои първоначални съмнения, евентуален сблъсък между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри се очертава все по-ясно на хоризонта.

 

След като наскоро британецът се закани, че ще победи действащия европейски шампион в тежка категория, неговият треньор - Питър Фюри, също потвърди за намеренията на Тайсън да се бие с Кобрата.

 

На 20 април Тайсън Фюри ще осъществи своя дебют на американска почва, като британецът ще премери сили със Стив Кънингам. Победителят от този мач трябва да излезе на ринга срещу Кубрат Пулев, оспорвайки си с него статута на претендент на световния шампион Владимир Кличко.

 

Сред британските медии се заговори, че бившият световен шампион Дейвид Хей има желание да тества уменията на Тайсън Фюри през лятото, но Питър Фюри потвърди, че Кубрат Пулев е предпочитан вариант за момента.

 

"За момента пред нас предстои мач със Стив Кънингам. Победа там ще изкачи Тайсън до №2 в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). А който все още е под №1, като за момента това е Кубрат Пулев, ще трябва да се бие с Тайсън за позицията на претендент за световната титла. Ако успеем да вземем и този мач, тогава Тайсън ще получи мач с Владимир Кличко", обобщи Питър Фюри.

 

"Нито Дейвид Хей, нито Тони Томпсън са подходящи съперници за Тайсън в момента. Мач с тях би означавал, че се отклоняваме от пътя към Кличко. Пулев е първи, а след това идва ред на Владимир Кличко", добави треньорът на британеца.

 

Същевременно американският ветеран Тони "Тигъра" Томпсън отправи сериозна словесна атака по адрес на Тайсън Фюри, заявявайки че"британецът има голяма уста, но няма никакви топки". Томпсън също така предрече, че Стив Кънингам ще спечели мача си с Фюри, което и би му осигурило двубой с Кубрат Пулев в последствие.