Треньорът на Куба: Важна победа срещу много добър отбор

галерия:

снимка: poland2014.fivb.org

Старши треньорът на Куба Родолфо Санчес бе в отлично настроение след победата на неговия отбор над България на Световно първенство по волейбол в Полша.

Играчите от Острова на свободата, които са най-младият отбор на Мондиала, надиграха "лъвовете" с 3:0, нанасяйки им четвърта поредна и общо пета загуба в турнира.

"Много съм щастлив от тази победа. Тя беше много важна за мен, защото България е много добър отбор. От самото начало вярвахме, че можем да спечелим.

Доволен съм, че се показахме в добра светлина в края на турнира. Имаше нерви, разбира се, но останахме концентрирани и успяхме да затворим мача в три сета", каза селекционерът на Куба на пресконференцията след мача.

Капитанът на островитяните Роландо Сепеда Абреу също не скри радостта си след чистата победа над България, напълно споделяйки мнението на наставника си.

"Щастлив съм, че победихме. В началото а мача бяхме много концентрирани, след това имаше и известна нервност. Ние обаче останахме фокусирани и успяхме да удържим на натиска в третия сет и затова спечелихме", коментира Сепеда. 

4113365