Пламен Константинов: Разочарован съм от моя отбор

галерия:

снимка: poland2014.fivb.org

Старши треньорът на националния отбор на България Пламен Константинов не скри разочаровянието си след поредната бездушна загуба на възпитаниците си, този път от Куба с 3:0 на 18-ото Световно първенство по волейбол.

"Лъвовете" бяха напълно надиграни от младите кубинци, допускайки пета загуба на Мондиала в Полша.

Константинов заяви, че волейболистите му са го разочаровали с представянето си и за това не може да има никакво оправдание. Според Гибона България е играла много под нивото, на което може.

"Поздравления за отбор на Куба. Те играха по-добре от нас. Мога да кажа, че съм разочарован от моя отбор. В първите два гейма показвахме някакъв волейбол, но след това се предадохме", каза Гибона на пресконференцията след мача.

Ако някой каже, че резултатът няма значение - то за мен има, защото видях, че моят отбор не показа нивото, с което се предполага, че трябва да играе. За мен това наистина е притеснително", добави Пламен Константинов.

4113359

На пресконференцията бе и капитанът на националния ни отбор по волейбол Тодор Алексиев, който нямаше какво по-различно за казване от треньора си, признавайки, че България разочарова с представянето си.

"Поздравявам Куба с тази победа. Колкото до мача - падахме и не можахме да спрем. Искахме да спечелим и да играем по-добре, но очевидно не знаехме как. Направихме много грешки и трябва да подобрим всеки елемент от играта си.

Искаме да спечелим последния мач с Финландия, защото той е много важен за нас", коментира Тодор Алексиев.