Треньорът на Дженингс: Пулев бе като боксова круша срещу Кличко

снимка: boxingscene.com

Личният треньор на Брайънт Дженингс - Фред Дженкинс сподели мнение, че неговият възпитаник не е обречен в двубоя си със световния шампион Владимир Кличко на 25 април в Ню Йорк.

Непобеденият досега американец ще опита да отнеме шампионските пояси на Кличко в легендарната "Медисън Скуеър Гардън", но малко фенове и специалисти му дават реални шансове срещу далеч по-едрия украинец.

Двамата съперници вече застанаха лице в лице пред медиите в Ню Йорк, като демонстрираха взаимно уважение един към друг.

Фред Дженкинс от своя страна заяви, че не е никак впечатлен от категоричната победа на Владимир Кличко над българския претендент Кубрат Пулев през месец ноември. Тогава украинецът записа нокаут в петия рунд и нанесе първа загуба на родния боксьор.

"Кубрат Пулев просто си стоеше пред Кличко. Той бе като боксова круша", заяви Дженкинс.

"Ние ще бъдем подготвени. Ще имаме планове "А", "Б", "Ц" и "Д". Каквото и да ни предложи Кличко, ще се справим. Мачът идва в перфектния момент за Брайънт. Не ме интересува какво казват критиците. Какво знаят те? Кличко получи много комплименти за последните си три мача, но това доказва, че те не знаят за какво говорят. Той вече изглежда като старец на ринга, какъвто и всъщност е", добави треньорът.