Трансферите на Тер Щеген и Халилович "увиснаха"

снимка: Guliver/Getty Images

ФИФА наказа Барселона с лишаване от правото на трансфери за следващите два прозореца, което и оставя "във въздуха" две сделки, които почти бяха финализирани от страна на каталунците.

Вратарят на Борусия Мьонхенгладбах Марк-Андре тер Щеген и хърватският суперталант Ален Халилович вече бяха договорени от шефовете на "лос кулес", но самото подписване на контрактите трябваше да се случи след края на сезона.

Наказанието на ФИФА обаче вероятно означава, че трансферите на Тер Щеген и Халилович ще бъдат "замразени", имайки предвид, че те не бяха формално финализирани преди днешната санкция.

Каталунският "Ел Мундо Депортиво" от своя страна споделя, че от антуража на германския вратар все пак се надяват, че ще бъде намерен начин сделката да се осъществи.

В случай, че Барселона не успее да подпише с Марк-Андре тер Щеген, това ще се окаже и сериозен проблем за тима през следващия сезон. Оперираният Виктор Валдес вече има договорка с френския Монако, което и оставя "лос кулес" единствено с 38-годишния Хосе Мануел Пинто.

Ако наказанието на ФИФА остане в сила и Тер Щеген действително не акостира на "Камп Ноу", то единствената надежда на Барселона остава Виктор Валдес да промени решението си в трудната за клуба ситуация.

Сериозни проблеми тимът ще изпитва и в отбрана. Там привличането на нови попълнения също бе задължително, което оставя каталунците в кошмарна позиция за сезон 2014/15.