Тотнъм планира да има нов стадион до 2017 година

Тотнъм смята да открие новия си стадион през лятото на 2017 година. Новината бе оповестена на клубния уебсайт.

Отборът от Северен Лондон има планове да замени "Уайт Харт Лейн" с модерен стадион с капацитет от 58 хиляди седящи места, като подробностите по конструкцията трябва да бъдат обявени пред фенове и медии по-късно през годината.

"Имаме фантастични фенове, които ни подкрепят много. Настоящият ни стадион е с капацитет от 36 хиляди седящи места и постоянно е разпродаден, а по принцип около 47 хиляди души подават заявки за сезонни карти.

Всичко това прави задължително построяването на нов стадион, защото и очакванията към клуба станаха много високи през последните години. Ние имаме най-малкия стадион от клубовете в топ 20 на европейския футбол, а издигането на нов и по-голям ще има фундаментално значение за изпълнението на целите ни през следващите сезони", съобщиха от Тотнъм относно новия клубен стадион.

"Шпорите" искаха да се пренесат на Олимпийския стадион в Лондон след края на Игрите през 2012 година. Кандидатурата на Уест Хям обаче бе предпочетена и "чуковете" вече са готови с проекта за съкращаване на капацитета на арената. Те ще се преместят в новия си дом през 2016 година, докато за Тотнъм остава вариантът да построи нов стадион.