Трансфери: Войчех Шчесни сменя Лондон с Рим

снимка: arsenal.com

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни най-вероятно ще напусне Лондон и ще замине за италианската столица Рим, за да облече екипа на Рома под наем за един сезон.

През миналата кампания полският страж загуби титулярното си място през втория полусезон, след като бе уловен от мениджъра Арсен Венгер да пуши в съблекалнята след загубата от Саутхямптън. Неговото място под рамката на вратата зае Давид Оспина. 

През новия сезон френският мениджър на  "артилеристите" е решил, че именно Оспина ще бъде главният конкурент на привлечения Петър Чех за титулярното място, което е накарало поляка да си търси нов отбор.

Точно в този момент се появява и отборът на Рома, който е готов да плати 400 000 евро, за да отмъкне стража до края на сезон 2015/2016, като ще има и опция за закупуването му.

Последния мач, който стражът изигра с екипа на "топчиите" бе срещу Астън Вила във финала на ФА Къп, където въпреки успеха с 3:1, той получи критики от Венгер, но бе защитен от баща си.

Няколко дни по-късно 25-годишният вратар бе посъветван от бившите вратари на Полша Йержи Дудек и Ян Томашчевски да напусне "Емиратс".