Топ 10 на забивките в НБА

снимка: БТА/AP

Краят на миналата година и началото на настоящата се оказаха доста интензивни не само в Премиършип, но и Националната баскетболна асоциация, в която нямаше нито един ден без двубои между най-добрите отбори в света.

Разбира се, при толкова сгъстена програма няма как да няма спиращи дъха изпълнения, като от официалния сайт на първенството вече пуснаха топ 10 на забивките през изминалата седмица.

В класацията отново попаднат играчи като Джерълд Грийн и ДеАндре Джордан, които редовно са сред най-атрактивните играчи в лигата.

Първите три места в класацията пък са отредени са трима от най-елитните баскетболисти в първенството. На трето място се класира Кеквин Дюрант, който мина през целия отбор на Финикс за мощна забивка с дясната ръка.

Втори, незнайно защо, е ДеМаркъс Къзънс. Центърът на Сакраменто Кингс овладя борба под коша и след това премина през цялото игрище за мощна забивка през половината отбор на Рокетс. Sporta.bg номинира това предложение за победител.

Според НБА обаче най-доброто изпълнение е на Грег Монро, което по нищо не отстъпва на това на Къзънс. Тежкото крило открадна топка в защита, а след това заби през безпомощния Джон Уол.

Ето и всички най-добри забивки за изминалата седмица: