Томов: БФС ощетява феновете ни, за да угоди на Лудогорец

снимка: Булфото

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов е категоричен, че Българският футболен съюз ощетява интересите на „червените“ фенове в стремежа си да помогне на шампиона Лудогорец да получи ден повече почивка преди отговорния сблъсък от Шампионска лига срещу Ливърпул.

Както е известно, дербито между лидера ЦСКА и „орлите“ от 16-ия кръг на А група може да се играе в петък, 21-ти ноември, защото във вторник, 25-ти, е мачът на Лудогорец с Ливърпул от ШЛ.

„Армейците“ настояват най-интересния сблъсък от кръга да се проведе в събота, защото така повече фенове ще могат да наблюдават мача на стадион „Българска армия“.

„Не получаваме никакво разбиране от БФС, въпреки че водим добър диалог. От централата искат да дадат на сегашния шампион един ден повече почивка преди мача с Ливърпул. Не искам да има полемики между нас, но нашето мнение и желание е мачът да се играе в събота, а не в петък.

Не виждам какъв толкова е проблемът, защото Ливърпул ще играе за първенството в неделя, след което във вторник идва в София. Какво щеше да им пречи на Лудогорец да играят в събота? В същото време се накърняват интересите на българските фенове, защото ако мачът е в петък, хората от провинцията няма как да дойдат на стадиона, след като е делничен ден“, каза Томов пред ТВ7.