Тодор Стойков: Българите окичиха Левски Лукойл със златото

Баскетболният Левски Лукойл стана шампион на България. Тимът надви Балкан Ботевград във финалната серия с 3:1 победи и си осигури титлата. Легендата на родния баскет и настоящ президент на Левски Лукойл - Тодор Стойков коментира сезона:

“Мисля, че Левски Лукойл игра по най-добрия начин в плейофите. Смятам, че съвсем заслужено сме шампиони, макар че този последен мач беше изключително труден. Поздравявам момчетата и треньорския щаб. Те заслужаваха. Бориха се пет месеца срещу неистови коментари и атаки, но показаха, че в тези срещи основна роля изиграха българските играчи. Затова съм много доволен. Мисля, че това не се е случвало от доста години. Честитя титлата на всички тях и на феновете на Левски”. Тодор Стойков добави още:

"Oще януари месец казах на българите, че трябва да покажат сърце. Може да ги е заболяло, но може и да ги е амбицирало, но казах истината. Радвам се, че те изнесоха основните мачове, не само чужденците. Те бяха в основата на тази титла. Тепърва свършихме сезона. Сега ще се порадваме. На всички им свършват договорите, даже и на нас”.