Тъмното минало на Суарес може да повлияе на ФИФА

снимка: БТА/AP

Фактът, че не за първи, не за втори, а за трети път голмайстор номер 1 в историята на Уругвай Луис Суарес шокира с ухапване на съперник, може да повлияе на ФИФА при взимане на решението за евентуалното наказание на нападателя.

Както е известно, в скандалния мач Уругвай – Италия от Група D острието на Ливърпул ухапа по рамото Джорджо Киелини, но не бе санкциониран по никакъв начин от мексиканския рефер Марко Антонио Родригес.

Видеозаписите от срамната ситуация в 78-ата минута ще бъдат разгледани от ФИФА в стремежа на световната футболна централа да вземе справедливо решение. Припомняме, че за първата си такава изцепка с екипа на Аякс Суарес бе наказан за седем мача, а през 2013-та – за 10, след като повтори упражнението срещу Бранислав Иванович.

Самият Суарес няма да присъства лично на дисциплинарното изслушване на ФИФА, но там ще бъдат адвокатът му Алехандро Балби и президентът на Уругвайската футболна асоциация Уилмар Валдес.

Според адвоката на нападателя снимките с отпечатъците от зъби върху рамото на Киелини са дигитално нарисувани и срещу клиента му има конспирация, защото Италия е отпаднала от Световното първенство 2014.