Хицфелд: Нямаме какво да губим срещу Аржентина

снимка: БТА/AP

Швейцария изстрада класирането си на осминафиналите на световното първенство по футбол, заяви селекционерът на страната Отмар Хицфелд.

Воденият от него тим се наложи с 3:0 над Хондурас в жегата в Манаус, за да заеме второто място в група "Е" след първенеца Франция. На осминафиналите обаче Швейцария ще трябва да срещне фаворита за титлата Аржентина.

"Не само че играхме срещу силен отбор, а трябваше да играем и срещу метеорологичните условия. Футболистите ни обаче подходиха по правилния начин към този мач и мисля, че дори надхвърлиха своите възможности.

Страстта идва от страданието, а аз мисля, че днес наистина изстрадахме победата. Мотивацията в елиминации е голяма и мисля, че можем да сътворим история. Нямаме какво да губим срещу Аржентина. Имаме само много за печелене", каза той, цитиран от БТА.

Джердан Шакири, автор на хеттрик, добави: "Много се изговори след загубата ни от Франция, но аз не обръщам внимание на критиките. Днес исках просто да докажа, че можем да играем футбол. Така и направихме. Аз също играх добре и съм горд с това. Горд съм с целия отбор".