Тити Папазов призна Кърка за фаворит

снимка: БТА

Старши треньорът на българския баскетболен шампион Левски Константин Папазов заяви, че Кърка Ново Место (Словения) е фаворит в утрешния мач между двата отбора от шестия кръг на Адриатическата лига.

"Сините" са домакин на мача, който е от 18.00 часа в зала "Универсиада".

"Това е труден момент за целия клуб, но баскетболната игра ни обединява. Надяваме се на пълна зала в събота, тъй като нашите фенове показаха, че са готови да умрат за нас. Ние ще им покажем същото, докато се опитваме да оцелеем. Имаме много трудна програма - да играем с три от най-добрите четири отбора за няколко седмици. Ако в отбора всички бяха здрави щяхме да се опитаме да бъдем на най-високо ниво, да се опитаме да победи Кърка. Те са фаворити, но наш дълг е да направи страхотен спектакъл за феновете", каза Папазов преди мача.

"Ние сме наясно, че имаме всякакви проблеми, но се опитваме да се съсредоточи върху баскетбола. Това е всичко, което има значение, и ние винаги трябва да излизаме и да играем за победа. Кърка е много силен противник, с много опитни играчи, класни чужденци и много добър треньор. Надяваме се, че с феновете зад нас, ние ще имаме шести играч и ще направим още един успешен мач в Адриатическата лига", коментира центърът Николай Върбанов.