Тимът на Ангел Червенков може и да не играе в Русия

снимка: Булфото

Главният инвеститор на украинския ФК Севастопол Вадим Новински разказа за непосредствените си планове за развитието на отбора и евентуалните промени, които могат да настъпят след анексирането на полуостров Крим от Русия.

Новински обаче е персона нон-грата в Крим, така че контролът, който упражнява е само по телефона и чрез свои хора.

"До края на първенството със сигурност ще играем в украинската Висша лига. А какво е бъдещето, зависи от международните отношения. Аз и моите партньори продължаваме да финансираме клуба", коментира Новински.

Той обаче заяви, че е много вероятно лицензът за елитната лига да бъде прехвърлен на друг клуб в Украйна, а доста по-слаба е вероятността да продължи издръжката на ФК Севастопол в Русия.

"Имаме три варианта. Да оставя отборът в Севастопол, второ - да запазя името и да се преместим в друг град за домакинствата или трети вариант - да прехвърля лиценза на Кривой рог или Николаев, а местните да се оправят както искат, коментира Новински пред телевизионното предаване "ПроФутбол".

Бизнесменът гарантира, че продължава да издържа клуба, чийто треньор е българина Ангел Червенков.

Не така обаче седят нещата в Таврия (Симферопол), също отбор от сепаратисткия полуостров Крим и отново с български треньор - Николай Костов. В Таврия не са получавали никакви пари в последните два месеца, уточнява БТА.