Тихомир получил покана за Диамантената лига, но контузията ще го мъчи до октомври

снимка: twitter.com

Тихомир Иванов се размина по най-лекия начин от контузията, която получи минути преди финала на високия скок на световното в Лондон, където можеше да се бори за медалите в силна конкуренция. Оказа се, че атлетът има частично разкъсани връзки на бедрото на отскачащия крак.

"След ядрено-магнитния резонанс стана ясно, че има частично скъсани връзки на бедрото. Хематомът не е толкова голям, колкото мислехме. Най-сериозно е разтежението. За по-леката форма на травмата е помогнало и това, че се е получила по време на загрявката, а не при отскок. Очаквам, че след месец и половина Тихомир ще е напълно възстановен", обясни треньорът на българския атлет Георги Гетов. 

Иванов е заслужил мястото си в най-големите стартове от Диамантената лига до края на годината - в Бирмингам на 20 август и четири дни по-късно в Цюрих, заради невероятните резултати, които показа на световното първенство в британската столица. Контузията обаче няма как да позволи на родния талант да се състезава отново с най-добрите.

"Отказахме тези участия по обясними причини", уточни Гетов, цитиран от bgathletic.com. "Надявам се от октомври да започнем подготовка, която ще е насочена към световното първенство в зала през март 2018 г. в Бирмингам. Нормативът за участие е 233 см, но нямаме притеснения. Тихомир покори 229 и 231 с голям аванс", похвали Гетов своя възпитаник.