Тихомир Иванов прегаря за финала: Гоня нов рекорд и по-предно класиране

снимка: twitter.com

Тихомир Иванов не може да повярва какво е постигнал, след като подобри с 1 см личния си рекорд и се класира на финала на висок скок на световното първенство в Лондон. Българският атлет прелетя над летвата, поставена на 231 см височина, и това го изстреля директно към финалната фаза на състезанието утре. Той ще се бори за медалите с някои от най-добрите състезатели в дисциплината.

"Чак сега осмислих, че съм си направил личен резултат. След преодоляването на височината от 231 см просто бях щастлив, че съм я скочил успешно след второто засилване и това ми осигури финал. Щастлив съм – първо световно първенство и вече на финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и да атакувам отново личен резултат. Днес правих много фаулове. Това не е нормално за мен. Надявам се, че в неделя ще скачам по-чисто. Тези фаулове обаче ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре и с по-хубави опити на по-големите височини. Квалификацията вече завърши, не искам да мисля за нея. Финалът е друго състезание, същата дисциплина, половината участници. Коренно различно ще е и всеки ще иска да даде максимума от себе си. Аз също. Мисля, че съм готов да гоня личен рекорд отново и по-предно класиране. Много е важно да имаш ден, въпрос е и на късмет", сподели щастливият Тишо пред bgathletic.com.

Той призна, че е дошъл в Лондон малко по-рано, за да се аклиматизира навреме за голямата надпревара. 

"Ние дойдохме малко по-рано именно за да мога да хвана климата тук. В България е доста топло сега, а тук температурите са с 15-20 градуса по-ниски. Чувствам се добре, успяхме да тренираме дори и на дъжд. Така че каквото и да е времето в неделя, няма да ме изненада", каза Иванов.

23-годишният плевенчанин гори от желание вече да излезе пред пълния Олимпийски стадион в британската столица и да скача за медал.

"Атмосферата на стадиона е доста приятна. Публиката се наглася според самия атлет – ако той иска да бъде аплодиран, той е аплодиран, ако не – наблюдават състезанието и не пречат. В неделя съм сигурен, че ще бъде абсолютно пълно – ще бъде последният ден и ще бъде страхотно, нямам търпение вече", сподели тръпнещият от очакване българин.