Тихомир Иванов надскочи себе си и е на финал в Лондон!

снимка: БГНЕС

Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов се класира на финала на световното първенство в Лондон! Тишо надскочи себе си, като подобри личния си рекорд за сезона от 2.30 метра. Сега той преодоля 2.31 метра, което автоматично го класира за финала в дисциплината.

Българинът скочи без никакви проблеми най-ниските две височини. След това той направи по една грешка на 226 см и 229 см, но преодоля и двете препятствия от втори опит. Два опита му трябваха и на 231 см, за да се класира на финала утре и да се бори за медалите.

Състезанието бе изключително силно, като повечето от атлетите трябваше да надскочат личните си резултати за сезона. 23-годишният плевенчанин обаче направи това със стил и доказа, че има шанс да се бори с най-добрите състезатели в дисциплината.

Той е вторият български финалист в последния ден от шампионата на планетата, след като Мирела Демирева се класира в последната фаза от състезанието на същата дисциплина.

Утре в компанията на Иванов ще скачат двамата големи фаворити - сребърният медалист от Олимпиадата в Рио 2016 Мутаз Еса Баршим от Катар и носителят на бронза от Рио Богдан Бондаренко (Украйна). Голямата изненада е отпадането на другия силен украинец - Андрий Проценко, както и на сребърния медалист от Пекин 2015 Гуей Жанг (Китай).