Тиери Анри в култова реклама на Скай и Висшата лига (ВИДЕО)

Тиери Анри сложи край на кариерата си
снимка: БТА/AP

Най-големият реализатор в историята на Арсенал – Тиери Анри, който от миналата година се изявява като футболен анализатор в "Скай Спортс", които държат основните права за излъчване на мачовете в Англия, участва в последната култова реклама на спортния медиен гигант.

Французинът бе желан и от конкурентите на "Скай", а именно "BBC" и "BT Sports", но офертата, която предложиха от „Скай“, се оказа непосилна за тях.

Според английските таблоиди Анри ще получи 24 млн. паунда за 6 години за услугите си на футболен критик.

Много фенове обаче се питат дали си струва такава заплата за човек, който, по техните думи, не предлага нищо специално на зрителите.

Освен всичко, от „Скай“ вече изискват по-голяма сума от абонатите си, което води до вълна от недоволство.

Единственото, с което може би заслужи част от заплатата си, бе анализът на французина по повод изявите на неговия сънародник в отбора на Арсенал Оливие Жиру.

Днес „Скай“ пусна интересна реклама с участието на Анри, който гледа „на живо“ много от епичните моменти от създаването на Висшата лига досега.

Мотото на рекламата е малко хиперболизираното според мнозина: „Ето защо, приятели мои, това е най-доброто първенство в света.“

Така освен да затвърдят клишето, че в Англия се играе най-добрият футбол, от "Скай" се опитват и да "покачат акциите" на Анри и да замажат вялото му представяне през дебютния му сезон като футболен критик.