Тежка контузия в националния по гимнастика

снимка: Sporta.bg/Иво Вецев

Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика даде сериозна жертва по време на държавното първенство "Купа България", което се проведе през уикенда в национална база "Раковски". 

Велислав Вълчев, който е основен състезател както за предстоящата Световна купа в Котбус, така и за Европейското първенство в София, е получил фрактура на глезен по време на състезанието.

Това разкри старши-треньорът на мъжкия ни тим Атанас Тодоров по време на пресконференция днес по повод организацията на форума, който ще се организира в София в периода 12-25 май тази година. 

Операцията е преминала успешно, като специалистите, които се грижат за Вълчев, са определили като "минимални" шансовете му за възстановяване преди първенството в българската столица.

"Миналата седмица ни се случи голяма беда. Стара травма изневери на Вълчев по време на една тренировка и получ фрактура на глезена. Операцията мина успешно, но е почти невъзможно той да се възстанови навреме", коментира със съжаление Тодоров.

"За нас това е една немаловажна загуба. Има заместник, но ако трябва да съм откровен, не е същото. Продължаваме да се подготвяме и гледаме напред. Говорихме с част от най-големите специалисти, които ни дадоха някаква надежда, че ще може да участва на два уреда по време на първенството.

Сложиха му два пирона в глезена, а по принцип подобна травма отнема 5-6 месеца за пълно възстановяване. Ще видим как ще протече рехабилитацията, но ако не може да се състезава, ще използваме неговия заместник", каза още Тодоров.