Тервел Пулев подгрява брат си с бой за европейска титла

Тервел Пулев има идеална възможност да завоюва европейската титла в полутежка категория в професионалния бокс. От нея вече го дели само една победа, а тя може да бъде извоювана в "Арена Армеец" в София на 27 октомври.

Тогава на пътя на по-малкия от братя Пулеви към върха на Стария континент застава коравия аржентинец с италиански паспорт Леонардо Брузесе. Двамата ще се боксират в 12-рундов мач, който може да донесе на Тервел второто най-значимо отличие в кариерата му, след бронзовия медал от олимпийските игри в Лондон 2012. Освен това, той е два пъти европейски вицешампион при аматьорите и два пъти носител на Купа "Странджа".

Тервел Пулев има 11 победи в 11 срещи на професионалния ринг, а 10 от тях до момента е спечелил с нокаут, пише блиц. Статистиката на противника му включва 19 успеха, 6 от които с нокаут, и 6 поражения. Двамата са връстници, родени са през 1983 г. Еднакви са и на ръст. Справката показва, че Пулев е 187 см, а Брузесе 188 см.

Първата им среща очи в очи ще бъде на днес на пресконференция в столичен хотел. Брифинът е от 13:00 часа, в него ще участват Кубрат Пулев и Хюи Фюри.

Битката между Тервел и Леонардо Брузесе е част от боксовата гала, на която Кобрата ще кръстоса ръкавици с британеца в елиминационен двубой в тежка категория, победителят от който ще се превърне в официален претендент за световната титла в тежка категория, версия Международна боксова федерация (IBF). Пояс, който понастоящем принадлежи на Антъни Джошуа.