Тервел Пулев на ринга срещу руснак с 44 победи

Голямата ни надежда за пробив в профи бокса след брат си Кубрат - Тервел Пулев разкри чрез профила си във Фейсбук кой е следващият му съперник на професионалния ринг:

"Изключително опасен съперник се изправя на пътя на Тервел Пулев на международната боксова гала вечер в Берлин на 11 ноември. Срещу бронзовия медалист в полутежка категория от Олимпийските игри в Лондон 2012 излиза бившият междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Валери Брудов.

Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг. Срещу името му стоят 44 победи, 30 от тях с нокаут. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал само 13 загуби (8 с нокаут).

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил.

Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде пета в професионалната му кариера. Първите си четири мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут.

Всички желаещи да присъстват на гала вечерта в Берлин могат да закупят билети на място с цена 20€. Пропуски съшо могат да бъдат заявени и на телефон +49 172 3123221.", пише на страницата на Пулев.