Ей Джей прецака Кобрата и Уайлдър, уговаря битка с Паркър

снимка: twitter.com

Щабовете на Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са започнали преговори за двубой през пролетта на 2018. Битката най-вероятно ще се проведе на британска земя и ще бъде обединителен мач за поясите на WBA, IBF и WBO. Първите два са притежание на британеца, който ги защити в края на октомври след победа над Карлос Такам в Кардиф. Новозеландецът пък е шампион на Световната боксова организация, а последната му защита бе срещу Хюи Фюри през септември.

Промоутърът на Паркър - Дейвид Хигинс, заяви пред boxingscene.com, че се е свързал с мениджърите на Ей Джей и са стартирали преговори. Единствената пречка, която ги разделя до момента, е финансовата страна на сблъсъка. Промоутърът на британеца Еди Хърн желае разпределение 80% на 20% от парите в полза на своя клиент. От щаба на Паркър няма как да се навият на подобно изнудване предвид факта, че Джошуа ще се бие пред родна публика.

"Дискусиите с Джошуа остават живи за мач през март 2018. Има много детайли, които да изчистваме, но вероятността за битка е голяма", призна Хигинс.

Това е удар по амбициите на Кубрат Пулев, който се реди на опашката за мач с Ей Джей. Българинът се контузи преди двубоя за световната титла в Кардиф и ще се възстановява няколко месеца, но остава задължителен претендент за пояса на IBF. Явно обаче Кобрата ще трябва да почака доста преди да има шанс да се изправи срещу британеца. Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър също няма търпение да "набие" Ей Джей и вече му обяви война. Джошуа обаче ще изостри нервите на американеца до краен предел, ако битката с Паркър се осъществи.