Тервел излиза за 9-и нокаут утре в Берлин срещу тежък съперник

снимка: lap.bg

Тервел Пулев ще срещне опитен и опасен опонент в 9-ия си сблъсък при професионалистите. Утре (10 март) българинът ще се бие на международната боксова гала-вечер в Берлин срещу Валери Брудов. Руснакът е бивш междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA).

Пулев отново ще се качи на ринга, след като само преди седмица изигра последния си мач. В Чикаго Малката Кобра нокаутира в първия рунд Скот Фютрел и спести сили за следващия си съперник в полутежка категория. До момента Тервел има 8 победи при професионалистите, като всички са дошли след нокаут.

Брудов пък има 18-годишен опит на професионалния ринг. В актива му влизат 44 победи, 30 от тях с нокаут. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, но е допуснал 13 загуби (8 с нокаут).

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил. Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж той побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

В актива му правят впечатление мачове с едни от най-добрите боксьори в категорията, като Кжищоф Влодарчик, Гилермо Джоунс, Тони Белю, Ракхим Чахкиев, Ола Афолаби и Ноел Гевор. Също Валери Брудов има победа над българина Явор Маринчев.