Теди Салпаров става шеф на Нефтохимик

снимка: volleyball.bg

Либерото на националния отбор Теодор Салпаров поема в нова посока в живота си. Припомняме ви, че неотдавна волейболистът обяви, че напуска Зенит (Казан), с който спечели Шампионската лига и остава в България. От следващия сезон Салпаров вероятно ще стане играещ спортен директор на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас).

“Имаме идеята с Валентин Златев и Сашо Везенков да бъда играещ спортен директор. Чакам среща с г-н Златев, за да видим как може да я реализираме най-добре и дали може да се получи това. Идеята е, ако мога да предем моя богат опит, който съм придобил и научил в руския град Зенит (Казан)”, заяви Теодор Салпаров пред bTV. 

Бъдещето на Нефтохимик ще стане ясно след края на баскетболното първенство. Това обяви пред "Тема Спорт" изпълнителният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков. Той вече проведе среща с либерото на националния отбор Теодор Салпаров, както и с близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов и треньора Петър Дочев. Нито един от тях обаче не е подписал договор с шампионите за следващия сезон. Причината е именно изчакване развоя на битката за медалите, където Лукойл Академик запази шансове да атакува трета поредна титла.

„Искам да уточня, че все още нямаме подписан договор със Салпаров, каквато информация се появи. Близо сме, но има детайли, които не са маловажни и които трябва да се изчистят. Подобна е ситуацията и с треньора Дочев, както и с другите момчета. При нас нещата ще станат ясни, след като приключи сезонът в баскетболното първенство. Нека да изчакаме да видим как ще се развият там нещата, надявам се, че ще станем шампиони, но след това ще говорим вече конкретно. Това означава срок около началото на юни месец”, сподели Везенков.

Той уточни, че ситуацията със зала "Младост" в Бургас също е деликатна, като именно от нея зависи дали Нефтохимик ще играе в Шампионската лига. Има уверение от местната община, че тя ще бъде приведена във вид, за да може градът да приеме срещите от квалификациите на най-силния клубен турнир в Европа. За целта тя трябва да разполага с минимум 2 хиляди седящи места.

Везенков говори и по темата за близнаците Братоеви. „Омръзна ми да слушам колко тежки характери са братя Братоеви. Искам да го кажа ясно – това са едни прекрасни момчета, които се развиват всеки сезон и вървят нагоре като умения. Само човек, който не може да води нормален диалог, не би могъл да поддържа човешки отношения с тях. Аз съм впечатлен от двамата и съм категоричен, че за всеки клуб би било удоволствие да ги има в състава си”.