Теди Салпаров: Дай Боже този път медалите да не ни убягнат

снимка: Булфото

Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров бе един от малкото български национали, които се прибраха в родината след спечелената световна квалификация в Опава (Чехия), с което "лъвовете" взеха и квота шампионата на планетата в Полша през тази година.

Салпаров коментира представянето на отбора в Чехия, и сподели очакванията си за предстоящото световно първенство, за което нашият тим се класира.

"Много сме щастливи, защото доказахме за пореден път, че волейболът е на доста високо ниво. Отново ще има емоции, хората през септември ще гледат колективен спорт, мъже и жени, на световно първенство.

Салпаров бе категоричен, че ако иска най-накрая да счупи прокобата на четвъртото място, отборът ни не трябва да мисли срещу кого играе, а как играе и да се стреми винаги да показва най-доброто. Той смята, че Русия, с които със сигурност ще бъдем в една група на Мондиал 2014, са силен, но не и непобедим отбор.

"Няма значение с кого ще бъдем в групата. За да взимаме медали, трябва да минаваме през най-добрите. Който и да е в групата, трябва да се играе на максимум, защото на световно първенство няма слаби отбори. С Русия ще бъдем и в Лигата сега.

Последните години доста често се срещаме, и на Европейското бяхме в една група. Нямаме притеснения. Те са фаворит с Бразилия, безспорно. Ще играем мач за мач и да се надяваме, че ще имаме поводи за радост", каза Салпаров.

Накрая Теди потвърди думите на колегата си Цветан Соколов, който разкри, че просто не е имало време да отпразнуват като хората успеха, защото след вечерята повечето от момчетата са тръгнали да се прибират по клубните си отбори.

"След мача вечеряхме, събрахме се, изпихме по една бира и отпразнувахме в хотела. След това всеки пое към държавите, в които играе", каза либерото.

"Със сигурност ще излизаме всеки мач за победа и гоним медали, които ни убягват в последните години. Дай Боже това лято да имаме успехи", завърши Салпаров.