Андрей Жеков не знае дали ще играе на Световното

снимка: SPORTA.BG

Разпределителят Андрей Жеков бе един от малкото български национали, които се прибраха в родината след спечелената световна квалификация в Опава (Чехия), която се проведе през уикенда. 

Жеков се завърна в отбора след повече от едногодишно отсъствие, през което като титуляр се наложи Георги Братоев. Той коментира пред медиите представянето на България в Опава, където "лъвовете" постигнаха заложената цел и си тръгнаха с виза за Мондиал 2014 в Полша.

''Супер е, че се класирахме за световно първенство. Разбрах, че и жените са го направили, така че двоен успех. Свършихме си прекрасно работата", каза Жеков при пристигането си на летище "София". 

"Защо аз не съм играл? Отговорът е ясен. Отборът игра добре, може би не се е наложило да вляза. Това е решение на треньора. Аз бях там, готов да играя, ако се наложи и ако ми се гласува доверие", категоричен бе волейболистът.

Андрей Жеков добави, че още е рано да се говори дали той ще бъде с отбора на Световното първенство в Полша през септември.

"Не са водени разговори. Когато дойде времето, се изпращат повиквателни и всеки се отзовава или не. Нека да изчакаме. Току що свърши един турнир с националния отбор, сега всеки състезател отива в клуба си", завърши Жеков.