Свиреп съперник, хванат с допинг, чака Багата в UFC

Коравият американски ветеран Бен Ротуел ще се бие с Благой Иванов - Багата. Сблъсъкът ще бъде през март. Двамата ще влязат в октагона на най-популярната ММА организация UFC.

32-годишният българин дебютира за компанията през лятото. Тогава загуби по точки от бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз). Битката беше в пет рунда. След срещата се оказа, че Багата е играл с контузия, заради която оперира за втори път своя менискус в рамките на няколко месеца.

"Благой е много мотивиран - разказа дългогодишният съотборник на Иванов в националния отбор по самбо Росен Димитров. - Тренира здраво. Бен Ротуел е опасен, но мисля, че Багата ще спечели. Вярвам в него. Американецът удря здраво. Има и добра гилотина, но Благой ще го излъже."

37-годишният Ротуел е един от най-опитните бойци в UFC. Той е с 36 победи (20 с нокаут, 13 със събмишън) и 10 загуби. Американецът вече 10 години се бие в UFC. Неговият последен мач беше през 2016 г., когато загуби от Жуниор дос Сантос по точки. Преди това беше в серия от четири поредни успеха.

Ротуел беше хванат с допинг, а неговата санкция изтича през февруари.