Свиерчок сипе суперлативи за Лудогорец

Новото попълнение на Лудогорец - Якуб Свиерчок даде първото си интервю като играч на "орлите". Полякът сподели, че е добре запознат с класата на разградчани, тъй като е наблюдавал техни мачове в Шампионската лига. Останалата информация пък той си е набавил от своя сънародник Яцек Горалски.

Свиерчок е впечатлен от отношението, което е получи от собственика Кирил Домусчиев и обеща, че ще се раздаде максимално за просперитета на българския първенец.

"Познавам този отбор. Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят сънародник Яцек Горалски ми е разказвал също за тима. В Заглембе още играе Любомир Гулдан, който е бил в Лудогорец и пази много добри спомени. От него знам за първите години на Лудогорец и първата титла. Срещнах се с ръководството на клуба - със собственика, със спортния директор. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и отбора".

"Лудогорец няма конкуренция в България през последните години. Знам, че в тима играят доста технични футболисти, което е добре за мен. За един нападател е много важно хората около него да имат класа. Тогава за всички е по-лесно. Вярвам, че лесно ще се сработим".

"За всеки футболист е чест да играе срещу отбори от ранга на Милан. Аз не правя изключение. Щастлив съм, че ще имам шанс да играя в евротурнирите на такова ниво срещу подобен съперник".