Светът се прехласва по Гришо: Бейби Фед най-после е Григор Димитров!

снимка: twitter.com

"Бейби Федерер най-после се превърна в Григор Димитров", е заглавието на един от най-тиражираните мадридски спортни ежедневници - "АС". Испанските журналисти са само една малка част от представителите на световните медии, които засипаха първата ни ракета с похвали след най-големия триумф в кариерата му. Снощи Григор спечели "Мастърса" на осемте най-добри в Лондон и пренаписа историята на българския спорт.

"Не стига само да си гений на корта, трябва работа и концентрация, плюс постоянство. Не помагаше и сравнението с Роджър Федерер, но най-после тенисът на Григор е по-завършен и постоянен - той атакува по-ефективно, защитава се по-здраво и психически издържа на напрежението в най-големите моменти. Той вече знае какво е да си шампион на най-големите турнири, но пътят му продължава", пише "АС", цитиран от "Спортал".

"Григор се дегизира като Федерер, феновете вече нямат търпение за 2018 година", отбелязва другият мадридски вестник - "Марка".

"Григор Димитров е първият дебютант от 19 години насам с титла във Финалите на АТР, като издържа на физическото и психическо натоварване, възползвайки се от петия си мачбол", пише "Sky Sports". "Григор винаги е живял с огромните очаквания към себе си, а те сега само ще се увеличават с приближаването на Australian Open 2018. Той обаче вече има огромна увереност в способностите си и се надяваме да продължи да материализира огромния си потенциал", пожелават на българина журналистите от "ВВС".

"Григор винаги е бил най-вълнуващият и най-харизматичният от хората без титла от Шлема. Само резултатите липсваха и той почна да поправя това, като победата му във финала над Давид Гофен задоволи всеки, който я е зърнал", анализира британският "Телеграф".

Италианците от "Гадзета дело Спорт" също засипват със суперлативи първата ни ракета: "Oчаквахме Финалите на АТР да бъдат белязани от последното за годината шоу между Федерер и Надал, но вместо това Григор Димитров стана господар на голямата сцена с перфектния си рейд към титлата. Той е първият роден през 90-те години на миналия век с триумф с някой от петте най-големи турнира в тениса".

"Гофен си тръгва от Лондон с най-големия чек досега и с поука", анализират белгийските медии, които въпреки загубата на своя любимец Давид Гофен, също отдават дължимото на нашето момче.