Майката на Малееви: Григор най-накрая си повярва, че може да бъде толкова добър!

Легендарната българска треньорка по тенис Юлия Берберян засипа със суперлативи Григор Димитров, който снощи накара цяла България да ликува. Първата ни ракета грабна трофея на осемте най-добри в Лондон и завърши годината под номер 3 в света. Майката на сестрите Малееви отчете израстването на българина и му пожела още много успехи.

"Радвам се и аз, както всички. Радвам се, че Григор сподели тази радост с целия свят и с цяла България. Григор е толкова различен отпреди 2-3 години. Той доказа, че с талант само можеш да стигнеш до някъде и то доста нависоко. Но ако не преодолееш тази бариера да не разчиташ само на таланта и не се научиш да работиш и да се трудиш, което той направи последните години, няма да стигнеш до най-високите върхове. Така че Григор според мен през тези последни две години израсна много, научи се да работи", заяви Берберян в студиото на предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Тя вижда като повратната точка в поведението на Григор гневното му избухване по време на финала на турнира в Истанбул миналата година, когато той загуби на практика спечелен мач срещу Диего Шварцман.
 
"В Истанбул той като че ли изля, изкара от себе си всички негативни и дяволски емоции, дето го люлееха, и като че ли тогава си каза: "Стига бе, Григоре! Ти можеш да бъдеш толкова добър, хвани се в ръце и почвай да работиш, пораствай и го направи", коментира още майката на Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

"Със сигурност и треньорът му, и целият екип около него му помогнаха за това израстване. Това е една отборна работа.

Сега очакванията ще са много големи. Но е нужно търпение, това всъщност е другата дума за тениса. Който успее да изтърпи всички унижения, оскърбления, които може тенисът да му поднесе, той може да стигне още по-нагоре. Но нека малко и ние да се спрем, защото Григор постигна толкова много. Нека му дадем възможност да осмисли сега какво е направил, да се зарадва на този успех. Пожелавам му да изживее радостта от това, което е постигнал”, каза още тя.

"Постижението на Григор е абсолютно феноменално, защото само за една седмица той достигна Катерина, която беше №6, достигна Маги, която беше №4, задмина ги и достигна Мануела, която бе №3. Зарадвах се, но също така в деня, в който обявиха, че той върви твърдо към №4, в този ден почина Наим Сюлейманоглу, си помислих: "Един голям български спортист, един голям гражданин. един голям шампион си отива, да почива в мир, идва друг и слава на него", завърши Юлия Берберян.