Светът се прехласна по Кобрата и го възхвали

Водещите световни медии по категоричен начин признават победата на Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри в 12 рунда на боксовата гала вечер в София. Кобрата победи със съдийско решение след здрав мач, в който не остави съмнение в превъзходството си, и се превърна в претендент за пояса на Антъни Джошуа във версия IBF.

Фюри започна добре, но много скоро Кубрат пое пълния контрол на мача и надигра своя противник, пише Мирър. Пулев трябваше да се срещне с Джошуа миналата година, но се оттегли поради контузия и сега може да чака нов шанс не по-рано от април, допълва изданието, отчитайки победата със съдийско решение на нашия боксьор и резултатът на реферите - 117-111, 118-110, 115-113 за Кобрата. Мирър посочва силната лява ръка на българина, която е изиграла ключова роля за победата и с „клинична последователност“ е държала британеца в пълен шах между въжетата. Естествено английското издание изтъква силния десен на Фюри, който разклати Пулев в осмия рунд, но не пропуска да отбележи, че още до края на рунда българинът отново си е върнал контрола на срещата.

Пулев отсъстваше 18 месеца, но изглеждаше така, сякаш никога не е прекъсвал, възкликва вестник Сън. Българинът пое контрола на мача, след като разцепи веждата на Фюри във втория рунд. Овации за българина, който направи каквото трябваше. Фюри игра със сърце, но липсваше сила в ударите му, отбелязва таблоидът, който изтъква, че през целия мач Кубрат е бил по-свежият боксьор на ринга, въпреки 13-годишната разлика във възрастта на двамата. Изданието признава още, че ударите на българина са били по-чисти и по-точни.

Ако Пулев се бие с Джошуа, това ще бъде вторият му двубой за титла. През 2014 година той загуби в петия рунд от Владимир Кличко с нокаут, но след това възроди кариерата си по впечатляващ начин, отбелязва Дейли Мейл.

Победата на Кобрата е на челно място и в специализираният боксов сайт worldboxingnews.net. С изключение на осмия рунд, в който Фюри разклати Пулев с отличен удар, българинът спечели безапелационно всички части от петия рунд нататък, пише сайтът.