Световният снукър шампион с нова шокираща загуба

галерия:

снимка: Жаклина Симова

Продължават тежките месеци за Стюарт Бингам, откакто покори света на снукъра и стана световен шампион в „Крусибъл“ през май тази година. Носителят на най-ценната титла по шокиращ начин бе изхвърлен от престижния турнир Шампион на шампионите след изненадващо поражение с 3:4 от 17-годишния китаец Жу Юлон.

Въпросният Юлон е считан за бъдеща звезда в спорта и се смята за един от най-големите азиатски таланти, като се очаква да конкурира постиженията на най-реномирания представител на континента Дин Дзънхуей.

Едва ли обаче някой е прогнозирал точно на Шампион на шампионите Юлон да блесне с победа над световния шампион. Бингам бе елиминиран във вълнуващ дуел на РТС Bulgaria Open и също поражение с 3:4 от Марк Алън, който в последствие спечели трофея в зала „Универсиада“.

4150259

На последния засега ранкинг турнир пък Бингам отпадна още в първия кръг на Международния шампионат в Китай от друг азиатец – Ю Де Лу. Реално откакто стана шампион в „Крусибъл“, Бингам се представи на ниво единствено в Шанхай Мастърс 2015, когато стигна полуфиналите, но отпадна от Джъд Тръмп.

Най-добрият брейк на Бингам в мача бе 55 в третия фрейм, а Юлон записа серии от 68 в първия и 62 в седмия, за да си подпечата бляскавата победа, като в процеса осъществи обрат от 1:3 до 4:3 и записа повече точки от съперника си – 419 срещу 299.

Юлон ще чака победителя от крайно любопитната двойка Джъд Тръмп – Кирън Уилсън, които играят другия мач от групата, а срещата им е повторение на финала на Шанхай Мастърс, когато Уилсън поднесе огромната изненада.