Световна марка става спонсор на "нафтата", легенда се завръща на "Лазур'

снимка: neftochimic.com

Нефтохимик се срина до последно място във Втора лига и по всичко изглежда, че ако не предприеме спешни мерки ще тръгне по пътя на градския си съперник Черноморец.

Това вече е ясно на всички и никой не си прави илюзии, че този сезон ще е лек. Напротив - очаква се това да е началото на края за шейховете, които миналата година се прочуха и изпаднаха от елита с бюджет от 3 млн.лева. 

До няколко дни  ще се осъществи сериозна промяна на високите етажи в клуба. В Нефтохимик е на път да се завърне бургаската футболна легенда Костадин Джамбазов, който в момента ръководи аматьорския Локомотив(Бургас).

Джамбазов ще поеме зелените и ще доведе със себе си и солиден спонсор - аутсорсинг компанията "Съдърланд глобъл сървисиз", която издържаше през последната година бургаските железничари.

Представител на бъдещия спонсор на Нефтохимик, Тошко Георгиев-Барбата и Костадин Джамбазов са били на среща с кмета Димитър Николов, където са обсъдили възможността "Съдърланд" да спонсорира Нефтохимик. Едното от условията е Костадин Джамбазов да вземе цялата спортно-техническа власт, а Георгиев да влезе в управителния съвет на клуба.

Кметът е дал благословията си и е задействал процедурата. При създалите се обстоятелства, не е ясно само каква ще е съдбата на Николай Тодоров, който до момента искаше да коли и беси в Нафтата. 

Факт е обаче, че той се провали през миналия сезон и допусна отборът да изпадне по абсурден начин. Най-вероятно Тодоров ще бъде освободен. Очаква се като спонсор да остане бизнесменът Павел Бошнаков, който към този момент издържа клуба, въпреки, че вече е миноритарен акционер.