"Ред Енимълс" с нов срок да плати 8 милиона лева за емблемата на ЦСКА

снимка: БГНЕС

Или на някой не му се плаща, или пък 7500 лева за много пари на фона на затритите покрай фалита на ЦСКА над 22 милиона лева. Преценете сами.

Кредиторът на клуба Агенция "Танев", е предприел действия срещу съдебните разпоредби и ще обжалва решението на СГС. Крайният срок изтича утре, но от въпросната фирма вече са пуснали своята молба. На 8 август съдът определи кои жалби приема и кои отхвърля относно разпределението на парите на кредиторите на ЦСКА.

Както е известно, фирмата "Ред Енимълс", която спечели правото да откупи активите на ПФК ЦСКА АД, ще трябва да преведе сумата от близо 8 млн. лв., която предложи при наддаването в Кърджали. Точната цифра е 7 835 367,50 лв. Самите "Червени Животни" също обжалваха предния път.

Предвид обжалването, процедурата ще се забави още малко. Последната инстанция за обжалване по делото за несъстоятелност на дружеството ПФК ЦСКА АД е Апелативния съд. След като от институцията излязат с официално становище, парите ще трябва да бъдат платени.

Утре изтича крайният срок за обжалване и по всяка вероятност още кредитори ще предявят претенции. "Още не съм видяла жалбата, нека мине крайният срок утре, възможно е дори да се изчака още ден-два, ако има претенции, пратени по писмо до съда", каза пред колегите от OFFNews синдик Дора Милева, която организира търга за активите на ЦСКА.