Свещи на "Лаута" за 12 години от кончината на Георги Илиев-Главния

Фенове на Локомотив Пловдив и тази година не пропуснаха да почетат паметта на своя бивш президент Георги Илиев. Те отбелязаха 12 години от кончината на най-успешния собственик в историята на клуба. На тази дата преди 12 години Георги Илиев бе прострелян с един куршум в сърцето, докато говореше по телефона със своя авер и дясна ръка на 'Лаута" - Емил Наков.

По време на управлението на Илиев Локо Пд печели първата си и единствена шампионска титла на България. За спечелването й се носят легенди. Не е тайна, че съдиите свиреха яко за "смърфовете", а доста тимове се навеждаха, уллашени от страховитата слава на Жоро Илиев и момчетата му. Всичко това обаче е трудно доказуемо и остава в сферата на слуховете.

На "Лаута" все още има специална седалка и снимка на Илиев, който по един или друг начин донесе титлата на стадиона. Припомняме, че първоначално той искаше да купи по-обичания и популярен отбор под тепетата - Ботев. По онова време обаче Димитър Христолов-Селския му обяви огромна цена. 

Илиев се ядоса и насочи интересите си към Локото. Той взе тима от Федя Миков и починалия наскоро незабравим бос Атанас Спасов. Те управляваха тима в "Б" група, а Главния премести целия съсатв на Левски (Кюстебдил) в Пловдив и така осъществи мечтата си да имам силен отбор пред що-годе пълен стадион.