Супер! Кобрата отново ще се бие в София

снимка: официален фейсбук на Кубрат Пулев

Хубава новина за българските фенове на бокса! Собственикът на промоутърската компания, която менажира Кубрат Пулев, Кале Зауерланд обяви, че е възможно през април Кобрата отново да се бие пред родна публика.

Пулев е предпочел сам да има нов бой, за да е постоянно във форма. Кобрата иска да се бие с боксьор от много високо ниво.

"Надяваме се, че ще направим още едно събитие в България или София през април. Кубрат иска да остане в най-добра форма и ще му търсим опонент от топ ниво", сподели Зауерланд пред Нова ТВ.

Тази евентуална среща ще бъде и генералната репетиция на Кобрата за мача с победителя от срещата между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Двамата ще се срещнат на "Уембли" на 29 април и който победи, ще трябва да защитава титлата си срещу българина, който е задължителен претендент за нея. 

"Правилата на IBF позволяват боят между Кличко и Джошуа да е за обединената титла на WBA и IBF, което е много добро за бокса като цяло. Но великите новини за българския бокс и Кубрат Пулев са, че победителят от тази среща трябва да се бие с него в рамките на следващите 120 дни", сподели Зауерланд и продължи с разясненията. 

"И няма начин да заобиколят тези правила. Ако победителят избере да не се бие с него, ще трябва да се откаже от колана си. IBF е много стриктен в спазването на тези правила. Виждали сме го преди в случая с Владимир Кличко и Тайсън Фюри. Британецът загуби веднага колана си, защото не се договори за защита."

"Имаме пълната вяра в IBF и сме убедени, че ще стане така, както обещахме още след мача на Кубрат в София. А именно, че той ще се бие за световната титла в супертежка категория през 2017 г", сподели още промоутърът.