Дани Асенов - Тайсъна ще се бие с братовчед на Кличко

снимка: БФ Бокс

Представителят на домакините Дмитро Замотаев ще е съперника на родния ас по бокс Даниел Асенов в полуфиналната серия- в кат. до 52 кг., на Европейското първенство за мъже. Срещата е утре от 18 часа в Харков, Украйна.

Досега двамата не са играли помежду си. За Замотаев се знае, че е върл фен на легендарните братя Виталий и Владимир Кличко. Някои дори смятат, че имат роднинска връзка, понеже се ползвал с особени протекции в бившата съветска република. "Не ми пука. Излизам и играя. Сигурно ще ме освиркват, защото той е местен спортист, известен е и също така е шампион. Аз моето ще го свърша на ринга, бъдете сигурни" каза Даниел Асенов по телефона, който остана единствения български боксьор на големия боксов форум, пише uniconbg.com. Замотаев е по- голям на възраст, а преди това- в младежка и юношеска възраст, се е бил в по- долната категория: до 49 кг.

И двамата са си гарантирали в аванс бронзовите отличия, понеже е известно, че малък финал в бокса няма. Финалът за златото е навръх големият празник в българския народен календар- Еньовден. Да пожелаем на Даниел, "букет" от издръжливост, късмет и шампионски завършек в шампионата.