Суарес Наваро: Пиронкова игра добре... в началото

снимка: sofia-tennis.bg

Испанката Карла Суарес Наваро се класира за полуфиналите на Турнира на шампионките на УТА в София. Поставената под номер 5 Суарес Наваро отрази два сетбола в края на първата част и победи Цветана Пиронкова и със 7:6(2), 6:1.

18-ата в света испанска се нуждаеше от задължителна победа в два сета, защото в противен случай отпадаше от надпреварата.

"Беше трудно, защото знаех, че трябва да спечеля в два сета, за да продължа напред. Във формат с групова фаза е по-различно, но и по-интересно, защото в другите турнири знаеш, че ако те победят, си отиваш вкъщи, а тук се получи така, че дори да бях спечелила, можеше да отпадна, ако не е в два сета", коментира испанката.

"Тя игра добре в началото. Аз бях малко нервна и наистина ми беше тежко. В края на първата част трябваше да спасявам два сетбола. Опитах се да дам най-доброто най-доброто от себе си в тази ситуация и се получи. При първия направих добър сервис и тя прати ретура си в аут. При втория се получи дълго разиграване, в което аз успях да пласирам последния си удар на линията. В тайбрека след това играх по-силно, а през целия втори сет наистина се представих много добре", допълни тя.

С успеха Суарес Наваро си осигури първото място в група "Средец" и ще играе срещу класиралата се на втора позиция в група "Сердика", като противничка ще й бъде една измежду Гарбине Мугуруса (Испания), Флавия Пенета (Италия) и Ализе Корне (Франция).

"И трите играят добър тенис, така че няма голямо значение коя ще бъде следващата ми съперничка. Предпочитам да срещна на финала сънародничката ми Мугуруса, така че затова ми се иска да не играя срещу нея на полуфиналите", каза Суарес Наваро.