Цвети Пиронкова доволна от сезона си

снимка: sofia-tennis.bg

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките на УТА с три поражения. Пиронкова, която участва с "уайлд кард", днес загуби последната си среща от група "Средец" от Карла Суарес Наваро (Испания) с 6:7(2), 1:6.

27-годишната пловдивчанка пропусна два сетбола при 6:5 в първата част, което в последствие се оказа решаващо.

"Никога не е добре да пропуснеш два сетбола. Определено това повлия. Продължих да се боря и във втората част, но Карла заигра по съвсем различен начин, сякаш й пораснаха крила. В първия сет тя допускаше грешки, а във втория - почти не", коментира Пиронкова.

Тя е доволна от годината, в която спечели първа титла през януари в Сидни.

"Годината беше добра за мен. Доволна съм и от постиженията, и от играта си. Направих някои наистина много силни мачове. Спечелих първа титла, а и краят на сезона също не беше лош с два поредни четвъртфинала (б.а. в Линц и в Москва)", каза Пиронкова.

"Има още какво да се подобрява в мота игра. Знам върху какво да работя и съм мотивирана да го направя", допълни тя. Пиронкова ще си вземе почивка от тениса за няколко седмици, след което започва подготовка за старта на следващия сезон в Австралия.

"Първо искам да си почина няколко седмици на страна от тениса. Ще започна следващия сезон в Бризбън, след което ще защитавам титлата си в Сидни, а след това - Откритото първенство на Австралия", заяви Пиронкова, която за първи път обяви, че е сгодена за дългогодишния си приятел Михаил.

"Вярно е, че съм сгодена, но това не е ново събитие. Мина почти половин година. Повече не искам да коментирам", допълни тя.