Стратиева е шампионка в Европейския рали шампионат

снимка: Астра Рейсинг

Екатерина Стратиева и Кармен Поенару спечелиха титлата при жените в Европейския рали шампионат. Три победи и две втори места бяха достатъчни, за да им гарантират отличието два кръга преди края на сезона.

След победата в Чехия Стратиева и Кармен Поенару се докоснаха до Ladies Trophy, но съществуваше минимална възможност те да бъдат изместени от първото място. Рали "Кипър" обаче елиминира и нея, тъй като нито един дамски екипаж не стартира в Никозия.

При това положение трите победи - в Гърция, на Азорските острови и на рали "Барум", се оказаха напълно достатъчни за титлата, въпреки че до края на сезона остават два старта.

"Нямам думи да опиша колко се радвам, защото беше изключително тежко през целия сезон", заяви Стратиева. Ако събере необходимите средства Стратиева и Кармен Поенару ще пътуват за Швейцария, където на 23 октомври стартира "Рали дю Вале".

"Беше ясно, че няма как да участваме в Кипър, но се надявахме да стартираме или в Швейцария, или на рали "Корсика", където да спечелим титлата в пряк двубой с Инеса Тушканова.

Така щеше да бъде още по-сладко, но и сега съм изключително радостна. На "Барум" имахме проблеми с автомобила и ще ни бъде много трудно да го възстановим за старта в Швейцария. Вече не сме длъжни да участваме там, но ще се опитаме. Надявам се, че отново всичко ще се нареди, макар и в последния момент. Искам да завършим сезона подобаващо, защото вложихме огромни усилия да стигнем дотук.

Дано по този начин получа възможност да се отблагодаря и на всички, които ни помагаха през годината", каза още Стратиева.

"Рали дю Вале" ще се проведе между 23 и 25 октомври, а последното състезание за сезона е на остров Корсика между 6 и 8 ноември.