Крум Дончев и Петър Йорданов с победа в рали Сърбия

снимка: Булфото

Екипажът на Глобул Рали Тийм спечели 47-ото издание на рали Сърбия, което се проведе този уикенд в Ужице. Състезанието беше кръг от Европейския рали трофей и част от Сръбския рали шампионат.

Надпреварата край сръбския град стартира в събота с шест етапа, които бяха трудно преодолени от екипажите поради метеорологични условия. Дончев и Йорданов поддържаха добро темпо във всички скоростни отсечки, но в четвъртия етап заваля силен дъжд и в този момент чистачките на състезателния Форд Фиеста Р5 отказваха.

В резултат на това навигаторската задача бе от най-важно значение, тъй като Петър Йорданов се наложи през 30 секунди да натиска бутона за чистачките. Въпреки това екипажът нямаше технически проблеми и взе максимум бонус точки за първи ден. В неделя надпреварата продължи със същите етапи, но в обратна посока.

Крум Дончев и Петър Йорданов имаха комфортна преднина от предходния ден, а и нямаха технически проблеми. В крайна сметка Глобул Рали Тийм взе 7 точки и е на втора позиция в генералното класиране на Европейския рали трофей.

"Получи се страхотно състезание. Щастливи сме, че спечелихме и взехме максимума точки от тук. Всичко бе нормално, очакваме следващия старт в Хърватия" , коментира Крум Дончев, който е печелил пет пъти надпреварата в Сърбия.