Странна причина за смъртта на Астори

снимка: twitter.com

Капитанът на Фиорентина Давиде Астори е починал по "естествени причини", обясниха от клуба. Защитникът не се е оплаквал от никакви физически проблеми и състоянието му е бил нормално, а здравето - крепко. Именно затова причината за внезапната му кончина е повече от изненадваща. 

31-годишният италиански национал бе открит мъртъв в хотелската си стая в Удине, където тимът от Флоренция трябваше да гостува на "Фриули". След като не се е появил на сутрешната закуска на отбора и не е отговарял на телефонните си обаждания, Астори бил открит мъртъв.

Отборът на "Ла Виола" се е подготвял в хотела си преди днешната среща с Удинезе, която впоследствие бе отменена. Отменени бяха и всички мачове от италианската Серия "А", включително дербито между Милан и Интер.

"Това, което смятаме за причина за смъртта на Астори, е сърдечен проблем, породен от естествени причини", каза прокурорът на Удине Антонио Де Николо. 

"Странно е, че това може да се случи на професионален футболист, който е следен изкъсо и не е показвал нещо притеснително", заяви Де Николо.