Странен Яя Туре: Сити се отнесе зле с мен

снимка: БТА/AP

Истинска латиноамериканска драма се разигра между Яя Туре и Манчестър Сити днес, като още от сутринта почна напрежението между двете страни.

Агентът на играча Димитрий Селюк разкри по-рано днес, че ръководството на отбора се отнесло зле с играча, след като от клуба били забравили рождения ден на най-полезния си играч през миналия сезон.

Руснакът потвърди, че Яя Туре не харесва отношението към него, като не става въпрос за пари, а за уважение. След това пък самият играч заяви пред последователите си в Туитър, че не трябва да вярват на всичко, което се пише.

Последва обаче нова серия от "постове" на звездата от Кот д'Ивоар, който потвърди думите на своя агент, но не пожела да даде изявление преди Световното първенство по футбол 2014.

"Да оставим шегата на страна, важно е за мен да дам официално изявление. Ще го направя. Всичко, което Димитрий каза, е вярно. Той говори от мое име. Ще дам интервю след Световното първенство", лаконичен беше Яя Туре.

В Испания веднага сметнаха, че целта на Яя Туре е да си уреди трансфер в Барселона, след като излязоха няколко слуха, че халфът иска да се върне и да завърши кариерата си на "Камп Ноу".