Прандели: Роси вече спечели своята битка

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели похвали нападателя Джузепе Роси, който се пребори с контузия и бе включен в разширения състав на „Скуадра Адзура“ за Световното първенство по футбол.

Специалистът обаче подчерта, че футболистът на Фиорентина трябва да се потруди в следващите си дни, за да заслужи място на Световното по футбол.

Взех Роси в състава по ред причини. Той е голям талант с отлични качества, един от най-добрите в Италия. Гладен е за футбол и направи много жертви, за да стигне до Мондиала.Роси е футболист с характер и е пример за всички. Нека да е ясно – той трябва да е в добра форма и аз искам да видя това в следващите десет дни“, сподели Прандели.

Дори обаче да не попадне сред 23-та, той вече спечели своята битка. Не искам да го напрягам и да го карам да се чувства така, все едно го наблюдавам всяка минута. Той е на 30 години и искаме да видим ще се подобри ли формата му в следващите дни“, категоричен е спецът.

Той обясни и мотивите си да не повика някои футболисти, които се представиха добре през сезона и традиоционно са част от „Скуадра Адзура“.

Не се съмнявам, че всички 30 пристигат на лагера с ентусиазъм. Поздравявам Алберто Джилардино и Лука Тони за сезона им, но искаме да променим своята атака. Това е сигнал за нападателите ни“, сподели Прандели.

Националният селекционер получи критики, че е повикал играчи като Чиро Имобиле, Лоренцо Инзине и Матия Дестро, които нямат голям опит с националния отбор, но бе категоричен, че не само опитът е важен в неговия избор.

Първият двубой на Итаия в Бразилия е срещу Англия и е определян за много важен, но Прандели бе категоричен, че победата в него не значи нищо, ако след това тимът се провали.

Лесно е да се каже, че мачът с Англия е много важен. Вярно е, но трябва да се обърнем и към уроците на историята. Испания също загуби първия си мач срещу Швейцария преди четири години, но след това вдигна трофея“, заключи Прандели.