Страхотен скандал взриви обстановката в българския баскетбол

снимка: basketball.bg

Невероятен скандал избухна днес в българския баскетбол след завръщането на националния отбор на България от Холандия, където "лъвовете" допуснаха 4-о поредно поражение, този път с 57:66.

По информация на NEWS7 част от играчите на селекционера Георги Младенов са се появили във видимо нетрезво състояние преди полета на националите към Ниската земя, а двамата от тях по всяка вероятност са Чавдар Костов и Павел Маринов.

За скандала призна самата легенда на родния баскетбол при завръщането на националите от Холандия.

Както е известно, родните национали заминаха в ден преди квалификацията, като тръгнаха в 5 часа сутринта за Амстердам, като част от играчите са били пияни по време на полета.

Младенов пък свика пресконференция утре в 11 часа в зала "Универсиада", на която ще разкрие всички подробности около скандалното поведение на баскетболистите. Той разкри, че е имал намерение да не пуска в игра провинилите се играчи, но обстановката в Холандия го е наложила.

"В мача не можах да използвам Ники Върбанов, обадиха му се стари проблеми в кръста. Не можех да разчитам на Павел Маринов и Чавдар Костов, но може да питате тях за причините", каза Младенов. 

"Бях решил изобщо да не играят, но ги пуснах в края, защото другите изнемогваха. Но ще кажа всичко - от А до Я, защото веднъж завинаги трябва да се прекрати", лаконичен беше бившият ас на Левски.