Георги Младенов: Допуснахме твърде много грешки

Отзиви след победата на Холандия над България с 66:57 (23:18, 16:22, 14:9, 13:8) в среща от четвъртия кръг в група "Б" на европейските квалификации по баскетбол:

Георги Младенов (старши треньор на България): "Играхме добре през първото полувреме, зоновата защита вървеше, но имахме проблеми в борбата под коша.

Можехме да постигнем по-добър резултат тук, но отново допуснахме прекалено много грешки, както и в първия мач в България. Затова Холандия пак ни победи".

Александър Везенков (баскетболист на България): "Холандия е труден съперник. Дойдохме тук, за да спечелим, но не успяхме. През второто полувреме играта ни в нападение не се получи заради силната защита на съперника и добрата им игра под коша".

Тоон ван Хелферен (старши треньор на Холандия): "Допуснахме 40 точки през първото полувреме и на почивката поисках от играчите да се справят по-добре в защита. След почивката играта ни отбрана беше отлична. Така и спечелихме мача, със защита.

В нападение сме зависими от няколко играчи. Когато започвахме подготовката през юли, разполагах с 6-7 баскетболисти. Сега се представяме все по-добре с всеки изминал ден. Горд съм с отбора".

Шейн Хаминк (баскетболист на Холандия): "Знаехме, че България разполага с добри стрелци. През второто полувреме усилихме защитата и те успяха да ни вкарат само 17 точки Работихме здраво на полето и победата е нашата награда".