Стойчо Младенов: Подчиняваме се на "каузата"

снимка: БТА

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази огромното си разочарование от начина, по който „армейците“ изпуснаха да победят Марек в Дупница и трябваше да се задоволят само с равенство 0:0.

За разлика от домакинството на Лудогорец, което протече под тоталната доминация на „орлите“, този път дупничани играха далеч по-съсредоточено в защита и не предприемаха рисковани действия.

Пропуснатата дузпа от Жоан Фелипе четвърт час преди края и гредата на Серджиу Буш в началото на второто полувреме бяха най-добрите положения за ЦСКА.

„Най-после съдията „направи грешка“ и даде дузпа за нас. След това обаче пак започнахме да се подчиняваме на каузата“, възмути се Младенов, визирайки основния съперник на „червените“ за титлата Лудогорец.

„Орелиен Жоаким изобщо не беше избутан в гръб в наказателното поле, не, направиха му шпалир. Неманя Милисавлевич не беше спънат, той самият направи шпагат“, каза още треньорът на ЦСКА пред „Диема“, визирайки двете ситуации след отсъдената дузпа, в които реферът Александър Костадинов можеше да даде още един 11-метров наказателен удар за гостите от София.

„Пак превърнахме българското първенство в цирк. Срещу Лудогорец Марек играха цирк, докато сега стояха далеч по-добре. Оскъпяваме титлата на Лудогорец, защото трябва да плащат все повече и повече. Тази ще им е четвърта поредна година, заради тях българският футбол върви напред, развиваме се, шампионатът е цирк, но ние сме си виновни, че допуснахме да се стигне до това.

Казах на играчите, към които нямам забележки, че, ако искаме да сме ЦСКА и да сме шампиони, трябва да играем срещу всички и въпреки всичко. Заради някои съдийски отсъждания играчите се изнервиха и не взимаха най-добрите решения на терена. Естествено, пропуснатата дузпа е голям шанс, но трябваше да се възползваме от смяната на игровата схема след почивката и да имаме повече скорост и предимство по фланговете.

Доволен съм от момчетата. Ние играем честно и достойно“, каза още Стойчо Младенов.