Стойчо Младенов оправда европейския провал на ЦСКА

снимка: БТА

Старши треньорът Стойчо Младенов беше крайно разочарован от отпадането на българския вицешампион ЦСКА в Лига Европа след нулево равенство срещу молдовския Зимбру.

Той обясни, че един отбор не може да бъде готов в рамките на две седмици и на "червените" ще им трябва време.

"Какво да ви кажа? Отпаднахме в мач, който вярвахме, че можем да вземем и да елиминираме отбора на Зимбру", коментира Екзекутора пред "Дарик".

"Във футбола има закономерности. Не може да се съберем преди 15 дни и да вземем купата на УЕФА. Не сме подготвени, времето не ни достига. Моята орисия е такава явно - да правим отбори за 15 или 20 дни и да отпадаме от такива отбори.

Отново трябва да сформираме състав и да го оправдаем. Не става така просто да направиш пет тренировки и два разбора. Не става по този начин. Да, бяхме по-добрият отбор, но отстъпвахме в единоборствата и в агресията.

Така беше и в София, и тук. Това са видими неща и аз знам много добре това", каза той за "Дарик радио" и спортно шоу "Гонг".

"Не ни стигна един гол. В последните минути заиграхме изключително неправилно и вместо да търсим флангови атаки, ние хвърляхме топката от линията на защитата към тяхното наказателно поле, където те концентрираха високите си футболисти", добави старши треньорът на ЦСКА.

"Ще има промени, ще има по-свежи хора в следващия мач. Оттук нататък вече мислим за Левски. Забравяме на минутата участието ни в УЕФА. Просто нямаме сили да се борим на три фронта. Ще анализираме този мач и го оставяме в историята.

Ще трябва да вкараме свежи хора и да победим Левски, както го правим в последната една година", завърши Младенов.