Балъков: Съдията изпусна мача, целите са същите

снимка: pfclitex.com

Литекс заслужаваше да отстрани Дьошдьор и да се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, категоричен беше старши треньорът на ловчанлиите Красимир Балъков след отпадането от турнира.

Българският тим спечели с 2:1, но загубата с два чисти гола у дома беше решителна.

"Играта през второто полувреме е това, което искам да виждам от моя отбор. Жалко е това, че не можем да продължим, но след тези две нещастни загуби. . . Свалям шапка на футболистите, че диктуваха играта и смазаха съперника.

За мен просто съдията изпусна мача накрая, уплаши се. Трябваше да даде втора дузпа, но не го направи. Жалко за нас, защото заслужавахме да продължим.

Най-голямата ни грешка беше наивната игра след 0:1 у дома. След това футболистите тръгнаха да правят това, което искат, а не да следват моите инструкции", каза той за радио "Дарик" и спортно шоу "Гонг".

"Целите пред Литекс са същите, както и от началото на сезона. За мен е важно отборът да расте и да прави това, което искам. Днес видяхме, че когато следват тактическите указания, можем да победим.

Не мога да поставя висока оценка, защото отпаднахме. Но все пак ние си тръгваме с високо вдигнати глави", добави Балъков.